Hur vi förhåller oss till livets utmaningar kan te sig väldigt olika utifrån våra individuella erfarenheter och var vi befinner oss i livet.

Som 20-åring hade jag en klar bild av en framtid som civilekonom, ett välbetalt jobb inom finansbranschen, familj och ett stort fint hus i ett trevligt område. Den där dagen när jag dök från badbryggan förändrades allt och jag blev förlamad från bröstet och nedåt samt även delvis i armarna. Jag kastades in i en ny situation och en resa mot att hitta tillbaks till livet och en ”normal” tillvaro. Från den dagen har livet kantats av utmaningar men målet har alltid varit glasklart.

 ”När det blåser upp till storm bygger en del vindskydd, andra bygger väderkvarnar.”

Jag blev fråntagen nästan alla mina fysiska förmågor och fick lära mig att möta människor igen utifrån en helt ny livssituation.

30 år senare och med den kunskap och de insikter jag har idag så har jag, trots en lång kamp med otaliga motgångar längs vägen, lyckats uppfylla mina drömmar om det liv jag hade som 20-åring.

Jag har sedan 2008 föreläst för en bred publik om förändringens olika faser, det egna ansvaret i processen, 3 konkreta förändringsverktyg och hur vi tillsammans kan bli starkare.

Som föreläsare vill jag beröra min publik på djupet men bjuder även på många skratt med både värme och humor. Idag är jag en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och Norge och har föreläst för tusentals människor på företag och i olika organisationer. Publiken får ta del av konkreta verktyg som är applicerbara både i arbetslivet och privat och mellanmänskliga verktyg som varit oerhört viktiga under min livsresa.

2019 blev jag framröstad till topp 100 föreläsare i Sverige. 2012 blev jag nominerad till Stora Talarpriset och kandiderade även till Augustpriset med min självbiografi ”Invalido – på ett ögonblick förändrades allt.” 2010 blev jag utsedd till en av årets inspiratörer av tidningen LEVA. Jag driver även sidan ”Vi har kraften c/o Christian Wass” på Facebook, som har över 125.000 följare.